Pages

Egy kis reklám...

2011. június 29., szerda

Ne ijedjetek meg, nem mosóport, szuper fogkrémet vagy csuda mosogatószert szeretnék reklámozni, hanem egy nagyon jó kezdeményezésről szeretnék Nektek pár szóban írni, aminek a Firkálsz? Mutasd, mit? című, frissen indult blog ad otthont.


S hogy miről is szólna ez az egész?

A kezdeményezés szervezői (FFG - könyvesblogger, Sansa - a Sötét Hórusz című regény szerzője) tisztában vannak vele, hogy milyen nehéz a kezdő írók sorsa, akiknek a művei még a kiadás előtti fázisban vannak. Iszonyatosan nehéz folytonosan kilincselni a kiadóknál, akik aztán vagy elolvassák a beérkezett kéziratokat vagy nem.

S ebből született az ötlet, hogy mi lenne, ha legalább egy apró kezdőlökést adnának a tehetséges íróknak azzal, ha fogadnának kéziratokat, és a könyvesblogger közösségben szétküldenék azt véleményezésre - ezáltal az író megtudná, hogy vajon mennyire állná meg műve a helyét a könyvpiacon, illetve már megjelenés előtt népszerűsítve lenne a műve, ezáltal az esély is nőne arra nézve, hogy a kiadók felfigyeljenek rá.

Ha úgy érzed, hogy ez a felhívás pont Neked szól, akkor a következőket kell tenned:
a firkalok[kukac]gmail[pont]com e-mailcímre elküldöd a figyelemfelkeltő, spoilermentes ismertetőt a könyvedről (A/4-es oldalnál ne legyen hosszabb!, 12-es betűméret, Times New Roman) a kész kéziratoddal együtt. Ezután pedig vársz a fogadtatásra :-)

S hogy mi történik a kéziratoddal?
Az ismertető felkerül a blogba, ahol kommentben vagy e-mailben jelezni fogják a könyvesbloggerek, hogy mely' kéziratokat vállalják recenzálásra, s aztán a blogukban közzéteszik majd a véleményüket, ami aztán felkerül a kezdeményezés blogjára is.

A félelmek kiküszöbölésére:
A kezdeményezés elindítói illetve a könyvesbloggerek vállalják, hogy nem adják ki harmadik személynek a kéziratokat, illetve nem jelentetik meg/küldik el kiadóknak a saját nevük alatt. Ebből senkinek nem lesz semmiféle haszna (kivéve a kezdő írókat), csupán azt szeretnénk, hogy hazánk tehetséges írói ne az asztalfióknak írjanak, hanem igenis, aki megérdemli, kapjon publicitást.

Minden más egyéb részletet, pontosabb információt megtalálsz a kezdeményezés blogján: ITT
Sőt, külön figyelmedbe ajánlom a Fontos tudnivalók című bejegyzést is, ahol megtudhatod, hogy milyen típusú kéziratokat várnak, kiadókkal való kapcsolatfelvétel hogy fog működni meg úgy egyáltalán minden más egyéb, hasznos információt is megtudhattok. Mielőtt bármit is tennétek, ezt alaposan olvassátok át! - a félreértések, hajtépések, későbbi értetlenkedések elkerülése végett.
Ha lesz még egyéb kérdésed/kérésed, bátran fordulj a kezdeményezés elindítóihoz e-mailben (firkalok [kukac] gmail [pont] com) vagy kommentben vagy füstjelekkel vagy pantomimmel, örömmel állnak rendelkezésedre!

Szóval, hajrá! Elő a kéziratokkal!


képek forrása:
1. http://www.tumblr.com/reblog/6939108859/jANk230d
2. http://penetrazionimentali.tumblr.com/

Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS