Pages

Az elveszett királylány kalandjai

2010. július 26., hétfő

Hát, akkor íme az általam emlegetett mese, majdnem húsz évvel ezelőttről! A helyesírásban a kijavított verziót használtam fel. (képet is rakok fel hamarosan)


Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy elveszett királylány. De már nem volt elveszett, mert azóta megkerült. Azért volt elveszett, mert egyszer mikor nagyon kicsi volt, és az anyukájával bementek a városba megnézni a cirkuszt, eltévedt. Sokáig csak keresték, és keresték, de csak két nap után találták meg. Így lett ő elveszett királylány.

A neve egyébként Sári volt, és nagyon szép volt. Sárga volt a haja és hosszú és göndör. Magas volt és szép zöld ruhája volt. És volt egy lovacskája is, akit Rárónak hívtak. Sokat lovagolt rajta a házuk mögötti erdőben, ahol rengeteg manó és tündér is élt. De csak titokban. Sári nem tudta, hogy az már Meseországhoz tartozik.

De Sári királylány már felnőtt. Férjhez ment Pisti királyfihoz. Pisti királyfi a szomszéd várban lakott. Szerelmesek voltak egymásba, s az esküvőjük után sok puszit adtak egymásnak. Gyerekük is született. A neve Juli lett. De Juli még kicsi, és nem csinál mást csak sír és eszik és az ágyában alszik. Néha a tündérek belátogatnak hozzá, de csak titokban. Tesznek az ágyára egy csokor piros és kék virágot. Szépek és illatosak azok a virágok.

Egyszer egy napon reggel volt, és Sári és Pisti felébredt. Pisti királyfi kiment a konyhába és csinált kávét, mert attól mindig jobb kedve lesz. Két kávét megivott, mert most nagyon mérges volt. Sári addig megágyazott az ágyon és felöltözött a szép új ruhájába. Az aranyból készült és csillogott is.

Pisti királyfi nagyon sokáig itta a kávéját, és ránézett a naptárra. Hatalmasat kiáltott, és szólt Sárinak. Ma volt Julinak a szülinapja és ők elfelejtették. Szegény Juli! Pisti királyfi kitalált egy tervet. Sári addig eltereli Juli figyelmét, Pisti királyfi pedig addig bevásárol.
- Ne felejts el tejet venni, mert elfogyott! - mondta Sári Pistinek, aki épp a cipőjét húzta. Elment a boltba.

Addig Sári Julival játszott jó sokat. Juli beszélt Sárinak a tündérekről, de ő nem hitt neki. Így tovább játszottak. Sokat rajzoltak és babáztak.

Pisti királyfi estére hazaért és hozott tortát és egy ajándékot Julinak. Vendégeket is hívott a szomszéd várakból. Sok királylány és királyfi volt náluk vendégségben. Jót buliztak. A végén odaadták Julinak a csokis tortáját, és az ajándékát, ami egy bicikli volt. Juli nagyon örült neki. De biciklizni még nem tudott, mert kicsi volt.

Szerencsére nem jött rá, hogy a szülei elfelejtették a szülinapját. Sári este akart csinálni Julinak kakaót, de elfogyott a tej. Pisti királyfi elfelejtett tejet venni. Ezért Juli tortát kapott estére. Utána betették Julit az ágyába és énekeltek neki meg meséltek is. Juli hamar elaludt. Pisti királyfi és Sári királylány boldogan aludtak el. Itt a vége, fuss el véle!

7 megjegyzés:

Zenka írta...

Tiszta bűbáj! :)
Boldogan éltek helyett, boldogan aludtak :DDD Imádom. :)

Norin írta...

Nagyon aranyos. Csatlakozom Zenkához én is imádom. Most jót mosolyogtam:))

Síontan írta...

Ez annyira bliliáns, amennyire csak egy gyerekírás lehet. Tényleg. Én nem tudtam tízévesen se ilyen regényt írni :D

Tessa írta...

Nagyon szép, tündéri mese. Végig mosolyogtam és éreztem ahogy feltölt boldogsággal. :)

Tara Nima írta...

ez így kora reggel igazán üdítő volt, köszönöm szépen.:D

Heloise írta...

Örülök, hogy ovis énem elszórakoztatott Titeket :-D

Joeymano írta...

Köszi, h megosztottad velünk. Lerí róla az óvódás éned, nagyon cuki mese volt. :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS