Pages

Építs könyvtárat!

2016. május 7., szombat

Az év híre számomra: a régóta áhított könyvtárszobám megvalósulása folyamatban van. Az új házunkban a legfelső szinten kapott helyet a vendégszoba kombinációjaként. Egyszerűen imádom, és számomra még mindig felfoghatatlan és hihetetlen, hogy tényleg létezik és az enyém! khmmm vagyis a mienk...

Rengeteg tervem van vele, amelyek legtöbbször csak a fejemben kavarognak vagy pedig a Pinterest oldalamon kavarodnak valahol az egyéb berendezési terveimmel összegubancolódva, így hát úgy döntöttem, hogy mindezen dolgokat itt fogom majd összesíteni, hogy ne vesszenek kárba a Pinteresten és Tumblr-on töltött magányos óráim, illetve hogy a több órákon át való tervezgetéseimnek is legyenek nyomai a nagyvilágban. 

Most először, mielőtt kiengedném hihetetlen kreativitásomat és megfizethetetlen vágyaimat a palackból, nézzük a talán (?) kevésbé érdekes részt: milyen könyveket kellene még vennem, hogy teljes legyen a könyvtáram?



Nyilván, ez egy hülye kérdés, hiszen a könyvtáram sose lesz teljes, illetve nincs az a lista a világon, amit meg lehetne írni a "milyen könyveket kell még vennem?" - témakörben. Nyilván. Ugyanakkor igenis idegesítő dolog tud lenni, mikor egy szuperséges sorozatnak csupán az első része árválkodik a polcaimon, vagy ami még rosszabb: ha csak a harmadik vagy ötödik vagy ki tudja hanyadik van meg, a többi pedig egyáltalán nem. Persze, ez inkább Milán könyveire igaz, mert ő sokszor e-könyvben fogyasztja az olvasmányait, és csak hébe-hóba vesz magának könyvet. De bevallom, nálam is előfordul olykor, hogy csak az első rész megvételéig jutottam. 

Akkor hát jöjjön a kedvenc részem! A listázás:

  • Edith Wharton: Az ártatlanság kora
  • Neil Gaiman: Óceán az út végén (mert a legkedvencebb Gaiman, és nincs meg nekem!)
  • Claire Tomalin: Charles Dickens
  • George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
  • Suzanne Collins: Futótűz, A kiválasztott
  • Lev Tolsztoj: Anna Karenina
  • Mark Lawrence: Tövisek hercege, Tövisek királya
  • Bán Mór: Hunyadi sorozat (mert csak az utolsó rész van meg belőle)
  • Agatha Christie: ABC-gyilkosságok, Öt kismalac, Az Ackroyd-gyilkosság

A lista természetesen folyamatos bővítés alatt, illetve visszavonásig vagy teljesítésig érvényes. Köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS